Назад

Двама от TVT в обща фотографска изложба в Русе


Впечатляващи природни и репортажни фотографии ще бъдат подредени по време на годишната изложба на фотоклуба при Възрожденско читалище "Зора" в Русе. Но още по-интересното е, че в нея ще бъдат показани творби и на двама човека от екипите на Телевизия Туризъм. Това са операторът Николай Василев и сценаристът и режисьор Стоян Радулов.
Николай от десетилетия е човек на кадъра - снима не само за киното и телевизията, но и прави зашеметяващи фотографии, много от които са истински находки, достойни за завиждане и от най-добрите професионални фотографи. Стоян пък освен писател, режисьор и сценарист, е и запален пътешественик и почитател на фотографията, участник в няколко фотоизложби до момента, включително две самостоятелни.
В традиционната годишна изложба на русенския фотоклуб този път ще бъдат представени девет автора. Няма конкретна тема, всеки автор показва най-доброто, според него. Но като че ли преобладават пейзажите, заснети от всякакви ъгли - изпод тревички и храсти, или пък от така модерните напоследък дронове. Представени са още творби от Емилия Манолова, Милчо Йовчев, Митко Иванов, Стефка Иванова, Наталия Борисова, Милчо Манев и Севдалин Дончев.
Експозицията с творбите на фотографите ще бъде подредена във фоайето на читалище "Зора" в Русе и ще бъде открита на 18 декември 2018 г. от 17.30 часа. Тя ще краси читалището до края на 2019 г., т.е. до следващата годишна творческа изява на клуба.


Share |