Препоръчани поредициНазад

Телевизия Туризъм представя България


Поредицата късометражни документални филми „ТВТ представя България” показва филми с ударни послания и силна информативна насоченост, посветени на България. Тя се излъчва по няколко пъти на ден – преди и в края на дневната филмова програма, както и още три пъти през деня.

Телевизия Туризъм представя България. България, чиято земя е богата на паметници като Перперикон – свещеният скален град на траките на възраст 3500 години... Или пък Татул, построен през ІV-ти век преди Христа - символичният гроб на митичния певец Орфей...

България. Страна, съхранила забележителни шедьоври от самобитната цивилизация на траките. Според бащата на историята – Херодот – най-многобройния народ на земята, след индийците.

България. Една от най-старите държави в Европа със сложна, драматична, но забележителна история.

България. Страна с богата духовност и внушителен принос в световното културно наследство. С пословична толерантност, заложена в самата същност и характер на българската нация. Макар, че в по-голямата си част тя се уповава на православната вяра, която е жива в храмовете, в писмената, в песнопенията. А светите братя Кирил и Методий, съпроковители на Европа,  ни правят равностойни по дух всекиму.

България. Страна с екзотични обичаи, автентични занаяти и невероятно богат фолклор.

България. Страна с добре съхранена и изумително красива природа.

 

Бъдете с Телевизия Туризъм, за да научите всичко за България – неизчерпаема съкровищница, която трябва да откриете.

 

Първият 10-минутен филм от поредицата „ТВТ представя България” и посветен на темата защо е създадена ТВТ и каква програма ще излъчва, е носител на Голямата награда от Филмовия фестивал при V Международно изложение “Културен Туризъм “ Велико Търново` 2008 в категорията „Дестинация България”. В него са включени кадри от емблематични за страната места, примесени с ефектни звукови ефекти и ударни фрази, разкриващи любопитни факти за конкретните обекти. Автор на лентата е дългогодишният журналист в предаването „Атлас” Симеон Идакиев, монтажът е на Радосвета Петрова, а продуцент на лентата е Георги Крумов, управител и на Телевизия Туризъм.