Назад

Втори Регионален фолклорен „ ПРАЗНИК НА ШАРЕНАТА СОЛ ” Бъта – 2013






На II Регионален фолклорен  „ Празник на шарената сол” ще се срещнат производители на шарена сол от цялата страна, защото тя - шарената сол заслужава да я почетем с празник. Тя присъства ежедневно на българската трапеза и ни е нужна като хляба и водата. Тя е събрала вкуса на солта – жизнено необходима за живота и аромата на неповторимите български билки.

Шарената сол е една от визитките на България по целия свят, разнасят я многобройните българи, живеещи далеч от Родината.

 

 Участниците могат да се представят в следните категории:

 

1. Най-вкусна и красиво поднесена шарена сол.

2. Най-вкусно и добре аранжирано традиционно ястие.

3. Най-красиво подредена маса и приготвени ястия.

 

 Масите, на които са поставени ястията да са разделени на три части :

 

  • Продукти, от които се прави шарена сол
  • Как ползваме шарената сол
  • Местни селски ястия

 

/ Желателно е ползването на автентични съдове от българската трапеза – глинени, дървени, медни  за готовите ястия /.

 

4. Концерт на фолклорни състави от Общината и Региона

  • Всеки състав има възможност да се представи с фолклорна програма в рамките на 15-20 мин.
  • Пътните са за сметка на гостуващите колективи.
  • На всеки участник в празника ще бъде раздадена пакетирана храна и вода
  • Всеки ръководител да представи списък на участниците с подпис, заверен с печат и подпис на институцията и представляващия я.

 


Share |