Назад

НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО В ПЛАНИНСКОТО БЯГАНЕ – ПИРИН УЛТРА 2016


Есента отново ще донесе изненади и силни емоции. От 22 до 25 Септември 2016г. красивият Национален парк „Пирин“, който е част от Световното наследство на Юнеско, ще бъде домакин на събитието, което ще постави пред участниците нови предизвикателства в планинското бягане.

Верни на любовта си към екстремното, показателно за която е състезанието XCo Adventure Cup, организаторите XCoSports и този път ще тестват физическата и психическата издръжливост на бегачите. Трасетата ще бъдат две – с приблизителна дължина 150км и 70км., с положителна денивелация 10,700м и съответно 4,500м. В подготовката и на двете трасета, участие взе и рекордьорът на Ком-Емине – Кирил Николов-Дизела. Стартът и финалът на състезанието ще бъдат в гр. Банско, където зрители, приятели и фенове ще могат да следят движението на участниците чрез GPS системата за проследяване Loggator. По трасетата ще има подкрепителни пунктове, чиито брой ще бъде ограничен до 6-8 пункта по дългото трасе.

Регистрацията започна на 10 Юни 2016 и продължи до 30 Юни 2016г. на официалния сайт на състезанието: http://www.pirinultra.com/. Жребият за участниците бъдеше изтеглен на 04 Юли 2016г. Поради големия интерес, ограничението е 130 състезателя.

“Това ще е най-тежката ултра, която някой е организирал в България! Съветвам всеки желаещ да участва да се подготви много добре, ако иска да завърши.”, коментира Кирил Николов-Дизела.

Партньори на състезанието са фармацевтична компания Unipharm, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven. Състезанието се провежда със съдействието на Община Банско, Дирекция Национален парк „Пирин“. Основен медиен партньор e Нова Телевизия. Други медийни партньори на събитието: runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°. Онлайн проследяването отново щe бъде осигурено от Loggator.

ВАЖНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ за предстоящия ултрамаратон Pirin Ultra 2016:

Отворена е допълнителната регистрация за Pirin Ultra 2016 (22-25 Септември 2016, Пирин Планина).
Остава малко повече от месец до началото на планинския ултрамаратон.
Всеки, който иска да участва и да тества физическите и психическите си възможности, но не е успял да се запише,
сега е моментът да го направи. Желаещите могат да направят своята регистрация на официалния сайт
на състезанието тук: http://www.pirinultra.com/#!registration/fu7yp,
както и на този адрес: https://www.enternow.it/iol/index.jsp?idms=1176&S0000001=2057
Заплащането на таксата вече е онлайн и всичко е автоматично."

 


Share |