Назад

ТVT на първия трансграничен туристически панаир в Русе


Телевизия Туризъм (TVT)  ще участва в първия трансграничен международен туристически панаир „Crosstour Fair 2012”. Той ще се проведе от 26 до 30 януари 2012 г. в Русе по инициатива на Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия в крайдунавския град. Изложителите ще бъдат фирми от целия трансграничен регион България - Румъния.
Телевизия Туризъм ще представи възможностите си за популяризиране на българския туризъм, още повече, че това е медия, посветена изцяло на България, излъчвайки 100 % авторска продукция, предназначена само за нея. TVT е със 100 % българско съдържание, което се случва за първи път на нашия телевизионен пазар.

Една от причините за създаването на профилирана телевизия като Телевизия Туризъм е тъкмо бързото развитие на туристическия бранш в България и туристическите услуги, както и осъзнатата необходимост този бранш да намери адекватна медия за изява и реклама.
В програмата на медиата присъства и справочна информация за транспортните връзки, хижие и курортите на България, музеите и галериите, националните, религиозни и фолклорни празници.
Изобщо Телевизия Туризъм предоставя на своите зрители богатство на посоки и теми, необичайни гледни точки, истински истории в изключително оригинални документални филми и десетки информационни поредици... Програмата на Телевизия Туризъм се отличава със своя новаторстки подход, независимост и задълбоченост и не на последно място – с кристално качество на картината, при това 24 часа в денонощието...
На първото по рода си трансгранично туристическо изложение в Русе TVT и порталът www.see.bg ще представят и първите 10 филма от Националния видео каталог на туристическите обекти в България. Всички те са преведени на основни европейски езици, както и на румънски, и представляват DVD пощенски картички, обединени от мотото „Виж България”.
На природните феномени, на българските планини и на културно-историческото ни наследство са посветени премиерните филмови заглавия. Един от филмите отвежда до скалния феномен на Белоградчишките скали – най-известната скална формация у нас. Друг пък е посветен на една от най-посещаваните планини – Пирин. Във филма е направен обзор на най-атративните места в планината, показани са и няколко маршрута.
На културното наследство, завещано ни от древните траки са посветени други от заглавията. Те отвеждат до знаменитите тракийски кутови храмове край средногорското село Старосел, до скалния град Перперикон и светилището Татул, до Казанлъшката тракийска гробница. Един от филмите проследява в изключително вълнуващ разказ търсенето на митичното светилище на тракийския бог Дионис. Представянето на всеки един от тях можете да видите и в специална секция във www.see.bg .
Форумът в Русе ще събере професионалисти от сферата на туризма за полезни контакти и успешни бизнес начинания, както и ще даде възможност за директна реклама пред многобройните посетители. Трансграничният международен туристически панаир Crosstour Fair 2012” се организира в рамките на проект „TourNet - насърчаване на трансграничната работа в мрежа за развитие на общ българо-румънски туристически продукт" по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 - 2013 и ще постави акцент върху възможностите за алтернативен туризъм в трансграничния регион.

Информация на ТВТ

Телевизия Туризъм (TVT) контакти:
0 88 8687476     или набирайки директно
0 88 TOURISM     или
0 TV TOURISM
Можете и да ни пишете на адрес:
tvt@see.bg
Или да изпратите писмо до: Телевизия Туризъм - София 1000, п.к. 666


Share |