Назад

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели наградите за 'Най-добър ски хотел' и 'Най-добър курортен хотел'


Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е горд носител на две нови престижни отличия - „Най-добър ски хотел” и „Най-добър курортен хотел” от годишните Международните награди за хотелиерство 2018. Официалната гала вечеря по награждаването се състоя в неделя, 24 февруари 2019 г. в хотел ИнтерКонтинентал в Киев. На събитието присъстваха над 200 известни експерти от хотелиерския бизнес, собственици и генерални мениджъри на хотели, дипломати и журналисти. 

Международните награди за хотелиерство са основани през 2011 г. с мисията да отличат най-добрите хотели според постигнатите резултати и да се стимулира конкурентоспособността в хотелиерската индустрия чрез популяризиране на постиженията. Тазгодишната церемония награди най-добрите 28 от общо 126 хотела финалисти от 21 страни от Централна и Източна Европа, между които Полша, Унгария, България, Румъния, Грузия, Словакия, Молдова, Украйна, Австрия, Чехия, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания, Македония, Словения, Гърция, Литва, Латвия и Естония. Победителите бяха избрани на няколко етапа, започвайки с гласуване на експертен съвет от международно жури, последвано от рейтингите на хотелите в онлайн резервационната система booking.com и платформата за обратна връзка Trust You.

 

Освен двата приза на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Международните награди за хотелиерство 2018 отличиха и още един хотел от веригата. Grand Hotel Kempinski High Tatras бе награден за Най-добър хотел за сватби. Пълният списък на финалистите за 2018 г. можете да намерите на https://www.facebook.com/internationalhospitalityawards/

 

„За нас е изключителна чест да бъдем наградени за втора поредна година за Най-добър ски хотел от Международните награди за хотелиерство”, коментира Генералният Мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Наталия Каширская. „Тази година имаме двоен повод за гордост, тъй като хотелът ни спечели и наградата за „Най-добър курортен хотел”, което е чудесно доказателство за това, че сме идеалният избор не само за зимна ски ваканция, но и по всяко време от годината. Курортът придобива все повече слава на целогодишна дестинация, привличайки все повече гости и през летните месеци, когато културният календар на Банско изобилства от музикални фестивали и интересни събития за всеки вкус“.

 

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 76 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.


Share |