Назад

ОРИЕНТИРОВАЧИТЕ НИ УЧАСТВАТ НА ГОЛЕМИТЕ ФОРУМИ С ШВЕДСКИ КОМПАСИ


Историческа титла на Европейско първенство постигна Кирил Николов със SILVA


Националният ни отбор по ориентиране вече използва шведските компаси SILVA. Световният лидер, с над 70-годишна история в производството на компаси, е новият спонсор на българските ориентировачи.


Реализиран е и първият успех на наш състезател с помощта на уред SILVA. Това е историческата победа на Кирил Николов – Дизела на Европейското първенство в Швеция. Той финишира втори на спринта сред общо 49 атлети.
Българинът стигна само 5 секунди след трикратния световен шампион на домакините Йонас Леандершон, но на 2 секунди преди друг трикратен световен шампион - Даниел Хубман от Швейцария.


С това невероятно бягане 29-годишният състезател донесе първият медал от световно или европейско първенство в историята на българското лятно ориентиране. Самият той споделя пред сайта на Световната федерация по ориентиране, че се е готвил именно за предстоящото световно и не е очаквал да се представи толкова добре на европейския шампионат.


Вицешампионската му титла е изключително ценна и поради факта, че най-силните състезатели в света са от Европа. Това означава, че можем да очакваме още по-добър резултат при участие на Дизела в Световното първенство по ориентиране, което ще се проведе в Лозана, Швейцария през месец юли.
Все повече национални отбори по ориентиране предпочитат компасите на Silva. Шведската марка осигури за нашите атлети модела Jet Spectra, оптималният ръчен компас за ориентировачи - лесен за разчитане в ситуации, когато всяка секунда е важна. Компасите и челниците на Silva достигат до българските спортисти и фенове чрез екслузивния вносител XCoSports.

 

За Silva
Създадена през 1933 г., шведската марка Silva е известна с гамата си от висококачествени челници и абсолютното лидерство при компасите и инструментите за спортове на открито. Голямото постижение на скандинавската компания е Silva Intelligent Light – технология, която комбинира широкообхватен поток от светлина с лъчи, осветяващи в точно определена посока.. За повече информация можете да посетите сайта www.silva.se

За XCoSports:
XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на
открито и представител за България на марките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy),
Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3
(Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France),
Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA). За допълнителна информация –
http://www.xcosports.com и http://www.facebook.com/XCoSports.


Share |