Назад

Вицепремиерът Марияна Николова на инспекция в Боровец


По време на неделната проверка из Боровец, вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова констатира: „Времето в момента в планината е прекрасно, условията за ски са много добри и българите са по курортите. Контролът както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен“.

 

„Спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). - той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки“ - каза тя.

 

Вицепремиерът посети и местността Маркуджиците и изрази удовлетворението си от това, че в момента има достатъчно сняг, условията за практикуване на зимни спортове са чудесни, има много скиори и сноубордисти и от това, че българите за пореден път подкрепят родния туризъм.

 

По думите ѝ мотото "Зимните спортове укрепват Вашето здраве" е припознат от българите, които се радват на прекрасните условия в планината. Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват.


Share |