Назад

Планините - добър избор за идващата ваканция на учениците


 

При работно посещение в Банско ицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди с кмета на града Иван Кадев възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната.

„Спазването на санитарно-хигиенните предписания и единните правила за сигурност, безопасност и хигиена е гаранция за доверието на потребителите в предлагания от нас продукт. Туристическият бранш в Банско доказа, че туристите могат спокойно да им се доверят и не случайно градът беше домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини“ - коментира Марияна Николова.

 

Вицепремиерът, кметът на града Иван Кадев и маркетинг директорът на „Юлен“ Иван Обрейков посетиха и пистите, където традиционно наши сънародници предпочитаха да практикуват бели спортове. В момента условията в планината са изключително подходящи заради падналия обилен сняг.

 

„Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия,  гарантиращи безопасност и сигурност“ - каза Марияна Николова. Тя призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им.

 

Според Иван Обрейков заради падналия сняг през последните дни зимният сезон може да продължи до средата на април. По думите му в момента метеорологичните условия са изключително подходящи за практикуване на любими занимания. Той изтъкна, че през този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много.

 

Министър Николова коментира, че българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен от ковид в зимните дестинации: „Снежните спортове са много важни за здравето на хората, защото закаляват. С радост виждам колко деца, скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм. Именно благодарение на българите може да се каже, че има зимен сезон, каквито бяха и прогнозите на министерството. Очакваме тази тенденция да се запази и в следващите седмици“.

 

 


Share |