Назад

От днес писта „Стената“ посреща туристи след 10 години прекъсване


„Писта „Стената“ на Витоша отново посреща туристи от днес, след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят“ - това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място. Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно, дори и в условията на разпространение на коронавируса.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Тя призова повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места. По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

 

„Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време“ - коментира министърът като апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

 

Мениджърът на ски писти "Витоша ски" Емил Димитров посочи, че в последните дни е отчетен сериозен интерес към планината. По думите му търсенето е толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той обясни още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко и очакват и в следващите дни  да има още по-сериозен интерес.


Share |