Назад

Фотоизложба 'Старото школо разказва' - РИМ Добрич


Фотоизложба „Старото школо разказва" на Регионален исторически музей - Добрич е подредена от днес във фоайето на Областна управа.

Тя проследява моменти от училищния живот в нашия град от 60-те години на ХIХ  до началото на ХХ в. В изложбата са включени фотоси на учителски колективи и ученически класове от периода до войните за национално обединение, от времето, когато градът ни е бил част от Кралство Румъния, от 40-те години на ХХ в. и от социалистическата епоха.

Специално място е отделено на отбелязването на празника на светите братя Кирил и Методий през годините, който се е чествал на 11 и 24 май.

Посетителите ще могат да разпознаят на снимките своите баби и дядовци, майки и бащи, а защо не и самите себе си.

Изложбата може да бъде посещавана до края на месец юли 2021 г.

 

***

По повод 18 май – Международния ден на музеите, Регионален исторически музей – Добрич подготвя и богата културна програма:

 

Дата: 17 май, 17.30 часа

Място: Етнографска къща

Гостуваща изложба „Огнена магия" – арт пирография на Ивелин Митаков.

 

Дата: 18 май, 17.30 часа

Място: Музей в градски парк „Св. Георги"

Гостуваща изложба на Регионален етнографски музей – Пловдив „Бързо, точно, срочно" – из историята на съобщенията.

 

Дата: 19 май, 17.30 часа,

Място: Дом-паметник „Йордан Йовков"

Гостуваща мобилна изложба с врата към виртуалния свят „Братя Шкорпил – пазители на историческата памет" на РИМ – Варна с финансовата помощ на Община Варна

 

Заповядайте на 13 май /четвъртък/ от 11.00 часа в Музей в градски парк „Св. Георги" на пресконференцията по повод организираните културни събития!


Share |