– премиера по ТВТ в неделя, 1 април,  от 14:00 и от 19:00 ч.

 

С настъпването на пролетта Телевизия Туризъм предлага на зрителите си един атрактивен природен филм, заснет сред най-красивите български пещери и около тях. Той показва как се подготвят за акция спасителите от Аварийно-спасителния отряд.

Група приятели влизат в пещера. Но нивото на подземната река внезапно се покачва. Изходът е недостъпен. Минават часове... И хората се питат дали ще оцелеят? Ще има ли кой да им помогне? Ще има ли кой да ги измъкне от подземното царство? Какъв е истинският страх? Там е тъмно, влажно и студено...

Филмът „Ация” запознава подробно с работата на мъжете от Аварийно-спасителния отряд в България. Това са единствените хора, спасяващи туристи в пещерите. Филмът води зрителя от „Духлата”, през „Темната дупка” до Карлуковския карстов ръйон, където е пещера „Проходна”. Там днес се води обучението и тренировъчните акции на пещерняците.  Екипът и авторът Биялна Василева изживяват един наситен с екшън и емоции тренировъчен ден, за да разберат, че същата сила, която е накарала човека преди милиони години да излезе от пещерата, сега отново го тегли навътре. Гледайте филма „Акция” само по Телевизия Туризъм.