Al Dente – жилаво, твърдо. Това е начинът, по който италианците приготвят паста и тестени изделия. Разположен до парка, pizza pasta bar Al Dente предлага над 10 вида ръчно приготвена паста, средиземноморски салати и пица с тънко и хрупкаво неаполитанско тесто. Освен традиционната Маргарита, в менюто видяхме и Капричоза с домати, зехтин, кашкавал, шунка, гъби и маслини, както и Кариоло – с кашкавал, зехтин, домати, бекон и лук. Много от клиентите на Vila Cafе биха разпознали Ягодовия конфит чийз кейк с Филаделфия пълнеж, приготвен на водна баня и мохито-бакарди чийз кейк, които и тук са сред обичайните десерти в менюто.
Докато похапвате вкусно, мокрият бар предлага интересни и подходящи за обяд или вечеря напитки. През деня можете да се разхладите с домашно приготвените малинада и студен чай. За прохладните вечери в парка наминете за някой от класическите летни алкохолни коктейли като ягодова Маргарита и Дайкири, а всеки четвъртък има Мохито вечер.
Пространството не е голямо, но това е по-скоро един от плюсовете на Al Dente, защото тук се чувстваш като у дома. Дървеният паркет, малкият извит бар, лавицата с вина и кремавият ретро шкаф, с наредени бутилки и вази със свежи цветя ни запращат към идеята за средиземноморието. В Al Dente наблягат на личното отношение към всеки клиент, ръчно написаното меню е богато на домашно приготвени вкуснотии и се допълва често. А като реверанс, към всяка кафе напитка ще ви поднесат бисквитка и чаша минерална вода.