Предоставяме ви серия снимки с почти приказни сюжети от черноморския град Балчик, комплекс „Двореца” и неговата уникална ботаническа градина, направени от Николай Василев.

Ако пътувате из България и сте направили много снимки... Или имате свои видеоклипчета, а защо не и филми... Изпратете най-интересните от тях на нашия имейл tvt@see.bg или пък се свържете с нас. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени в програмата на Телевизия Туризъм и ще бъдат публикувани в www.see.bg.

Авторът на фотографиите е дългогодишен кино и телевизионен оператор – в кино клуба на Русе, на няколко телевизионни оператора в Североизточна България, а в последствие на Природен прак „Русенски Лом” и на Телевизия Туризъм. Носител е на множество награди от национални и международни конкурси за операторска работа в късометражно и пълнометражно документално и игрално кино. Едно от хобитата му е да запечатва с фотоапарат моменти от своите пътувания или ежедневие. Прекланя се пред дивата природа и културно-историческото наследство на България.

Дворецът в Балчик е построен по желание на кралица Мария Румънска в началото на ХХ-ти век, когато градът е под румънско владичество. Градината е проектирана през 1926 г. от швейцарския ботаник Жан Жони. По времето на кралицата е наричана "Градината на Аллах". Днес заема площ от 65 декара. В нея е запазена уникалната колекция от кактуси - втора по големина в Европа след тази в Монако, както и други уникални растения. 

Все повече зрители на Телевизия Туризъм, верни почитатели на www.see.bg и наши пирятели във Facebook изпращат свои снимки за популярната ни и явно обичана рубрика „Вашите снимки”. Тя представя в кратки клипчета и галерии уловените мигове от Вашите пътуваня из България и посещения на любопитни и интересни туристически обекти.

 

Направете и вие като Николай Васиев и споделете красотата с другите, намерете нови приятели, зарадвайте ги с гледки от България!

Следете за новите конкурси, игри и всички интересни инициативи на Телевизия Туризъм и www.see.bg.

 

Ако работите в сферата на туризма...

Ако сте туроператор, хотелиер или ресторантьор...

Ако сте природозащитник или просто обичате българската природа...

Ако сте неправителствена организация...

Ако търсите медийно сътрудничество...

Ако правите филми за България...

Или желаете да правите филми за България...

Ако искате те да са част от програмата на Телевизия Туризъм...

 

Можете да се свържете директно с екипа на Телевизия Туризъм по следния начин:

0 88 8087476    или набирайки директно

0 88 TOURISM            или

0 TV TOURISM 

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg 

Или да изпратите писмо до:

Телевизия Туризъм

София 1000, п.к. 666

 

Мотото на Телевизия Туризъм е ВИЖ БЪЛГАРИЯ!

Телевизия Туризъм е предназначена за хора, които казват за себе си следното:

„Искам да живея интересно... Обичам да пътувам... 

Искам да откривам нови за мен неща... Обичам България.”

Телевизия Туризъм е телевизия за България!