София, кв. Бояна, ул. Кумата 75г, 0885 760160, www.cinecitta.bg

 

Cinecitta Osteria Italiana предлага класическа италианска кухня, интерпретирана по съвременен начин, приготвена изцяло с италиански продукти и поднесена в артистична по италиански атмосфера – всичко онова, заради което тази храна е най-популярната в света.

 

Философията на Cinecitta е да има винаги пресни, сезонни и изключително качествени продукти, незамразявани меса, риби и морски дарове, да има класически ястия от италианската кухня, но и някои рецепти с авторски решения, да има достатъчно разнообразие, за да идвате често, без да ви омръзва. Един ден може да поръчате просто хрупкава пица, а за друг специален повод да изберете омари. Екипът в кухнята на Cinecitta е от впечатляващи професионалисти с дългогодишен кулинарен опит в Италия, сред които и доайенът Романо Форнасиера.

 

Винената листа на Cinecitta е най-пълната селекция на качествени италиански вина в България, всичко най-добро в съотношение цена-качество, както и емблематични вина, които ще ви предложи сомелиера Доменико Фабиано.

 

Cinecitta Osteria Italiana е в полите на Витоша, в красивата Бояна, на минути от Киноцентъра, заради което и носи името на прочутото италианско филмово студио.