Започна Осмата световна среща на българските медии в румънската столица Букурещ.

По време на световната среща на българските медии за първи път ще бъде представена уникална по рода си изложба на печатни издания и фотографии от българското Възраждане.

Румъния и българските медии са свързани със стара традиция. Букурещ и Браила неслучайно и отдавна са възприети като "люлка на българската журналистика" - от общо 106 възрожденски издания, които излизат в периода 1842 – 1878 г., 38 вестници и списания се списват и печатат там.

Екипи на Телевизия Туризъм и see.bg присъстват на срещата. Очаквайте и следете за още актуална инфомация от постевените  медийни теми, впечатленият от експозициите, форумите и премиерата  на най-новия филм на режисьора Людмил Тодоров „Миграцията на паламуда”.

 

Информация: Телевизия Туризъм

Инициатори и организатори на Световните срещи на българските медии са Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Срещите събират на едно място български журналисти от цял свят с цел комуникация, изграждане на мрежа и взаимоотношения на сътрудничество. Професионалният форум среща медиите на българите зад граница - като посредници към нашите общности в чужбина - с представители на държавните институции. Проведените от 2005 г. досега седем срещи (в София, Чикаго, Рим, Мадрид, Варна и Бургас, Виена и Амстердам) се превърнаха в национални събития със значим обществен ефект и публичност в България и извън нея.