– всяка събота през март от 14:00 и от 22:00 ч. само по ТВТ

 
Малко преди разгара на пролетта и в предусещане за най-цветния сезон на годината, Телевизия Туризъм по предпочитание на зрителите завърта в рубриката си „Филм на месеца” през март документалната лента „Пролетен спомен за Яврово”.
"Каква пролет беше в Яврово... ! Цъфтях заедно с цветята, изгрявах заедно със слънцето, куках с кукувицата над зелените баири, упоен от гърчовете на земята, която пукаше под краката ми от напиращия в нея пролетен живот. И всичко се вливаше в мене, за да се превърне в мисъл и чувство... Топло, хубаво, приятно - да ти е драго да живееш и да се късаш от яд, че не си безсмъртен.“ Това е написал  за родното си село Яврово Николай Хайтов  в  „Шумки от габър”. Но къде е това село?... Къде са онези светли къщи, тесните и чисти калдъръмени улички?... Ще го видите  във филма „Пролетен спомен за Яврово”. Селото е недалеч от градската суета и суматоха, разположено на северните склонове на Родопите. То е с богата история, уникални природни забележителности и колоритни жители.  И е дало на света още великолепния карикатурист Борис Димовски, както и редица българи, оставили трайна следа в нашия обществен живот.
Гледайте „Пролетен спомен за Яврово” всяка събота от 16:00 и от 22:00 ч. през месец март в рубриката „Филм на месеца” само по Телевизия Туризъм.

Информация на ТВТ

Телевизия Туризъм (TVT) контакти:
0 88 8087476     или набирайки директно
0 88 TOURISM     или
0 TV TOURISM
Можете и да ни пишете на адрес:
tvt@see.bg
Или да изпратите писмо до: Телевизия Туризъм - София 1000, п.к. 666