София, ул. Оборище No 9б, тел. 944 9582, 088 6644402

www.mediterraneo.bg

В ресторант Mediterraneo може да си доставите различен тип изживяване всеки път. Той е популярен сред софиянци със своята дискретна, естествена, тиха и зелена градина, закътана между стари градски къщи в един от най-аристократичните квартали на София.

Изберете дискретния салон, намиращ се в етаж от стара къща, ако имате романтична среща. Интериорът е дело на художника и дизайнер Ясен Панов.

В студените месеци заведете приятелите си в зимната градина с камина и големи прозорци към заснежения двор, а през лятото се насладете на чаша студено вино на открито под зелените клони на дърветата, когато през топлите вечери дворът е озвучен от лек джаз на живо.

Ресторант Mediterraneo се слави с класическа средиземноморска кухня, приготвена в домашен стил.

Често, чрез рецептите си, в менюто гостува шеф готвач от различна средиземноморска страна. Така без да излизате от София ще опитате прочутия Пулпо ала Галега на Пепе от ресторант Исидора в Мадрид, телешки инволтини с артишок  от Кантинета Антинори във Флоренция или местни критски рецепти на Вайос Насиакос от малкото критско селце Палеокастро. Сред домашния уют на стари шкафове и винени витрини, до тихия огън на камината, можете да опитате най-доброто от средиземноморската кулинария, съчетано с най-доброто вино от този регион на света..

И не си тръгвайте без да сте опитали десертите – някои твърдят, че са най-добрите в града...