Магията на Средногорската зима. Тихи стъпки в пукащия сняг. Библейска белота, пречистваща душата. Снимки от едно емблематично за туризма място в тази част на България – местността Манзул, ни представя редовният зрител на ТВТ и запален пътешественик Нина Димитрова от Панагюрище.

Ако пътувате из България и сте направили много снимки... Или имате свои видеоклипчета, а защо не и филми... Изпратете най-интересните от тях на нашия имейл tvt@see.bg или пък се свържете с нас. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени в програмата на Телевизия Туризъм и ще бъдат публикувани в www.see.bg.

Нина Димитрова и друг път ни е показвала свои снимки от местата, където пътува. Обича да снима и „става все по-добра”. Сега е уловила зимното спокойствие на средногорската местност Манзул, където се намира и хижа „Павел Делирадев”. Това е билото на Същинска средна гора над Панагюрище. Изходният пункт е село Панагюрски колонии, един от малките планински курорти у нас с местно значение. Селото възникнало преди малко повече от 100 години тъкмо като курортна зона - още в далечната 1907 г. Оттогава красивата природа на Колониите привлича видни общественици, министри, дипломати, професори, артисти, архитекти, много столичани, които строят тук частни вили и почивни бази. Позагубило от привлекателността си през годините, Колониите все още остава удобен изходен пункт за различни планински маршрути в района. Местността Манзул се намира на няколко километра от Колониите в източна посока, на самото било на Средна гора, в същата посока е и но връх Бунай. До нея има тесен асфалтиран път, който обаче през зимата не се поддържа. Впрочем, до Манзул може да се стигне и от Копривщица.

Направете и вие като Нина Димитрова и споделете красотата с другите, намерете нови приятели, зарадвайте ги с гледки от България!

Следете за новите конкурси, игри и всички интересни инициативи на Телевизия Туризъм и www.see.bg.

 

Можете да се свържете директно с екипа на Телевизия Туризъм по следния начин:

0 88 8087476    или набирайки директно

0 88 TOURISM             или

0 TV TOURISM 

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg