Предоставяме ви серия снимки с пасторален характер от околностите на сливнишкото село Гургулят, направени от нашия редовен зрител и запален пътешественик арх. Ламбри Джаров

Ако пътувате из България и сте направили много снимки... Или имате свои видеоклипчета, а защо не и филми... Изпратете най-интересните от тях на нашия имейл tvt@see.bg или пък се свържете с нас. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени в програмата на Телевизия Туризъм и ще бъдат публикувани в www.see.bg.

Село Гургулят е точно на пътя, свързващ Сливница с Брезник. И днес, заедно със Сливница, е символ на победата на Българската армия над Сръбската войска, в Сръбско-българската война през 1885 г. Тогава българските войници защитават страната с цената на много свидни жертви, включително жители на селото, и не допуска да бъде пробита линията, защитаваща пътя към Сливница. По този повод над селото, в местността „Църквище“ е построен внушителен монумент-пантеон в памет на загиналите в битката за Гургулят селяни, войници и офицери. Но тук рядко идват хора, тъй като паметникът е встрани от главния път от София за Калотина. Пантеонът е изграден от червен бетон с размери приблизително 700 кв.м и височина около 20 метра. В центъра му се намира статуя на жена, символизираща Майка България, скърбяща за загубените чеда.

През пролетта и тучното лято тук всичко е потънало в зеленина, а околните поляни са изпъстрени с зветя. Точно това спокойствие е уловил в снимките си и нашият приятел арх. Ламбри Джаров. Той е запален любител пътешественик и фотограф. Препоръчва на всички, които дойдат в района, да отскочат и до друга красива местност в близост – Петлюка, на един от ридовете на Вискяр планина.

 

Направете и вие като Ламбри Джаров и споделете красотата с другите, намерете нови приятели, зарадвайте ги с гледки от България!

Следете за новите конкурси, игри и всички интересни инициативи на Телевизия Туризъм и www.see.bg.

 

Ако работите в сферата на туризма...

Ако сте туроператор, хотелиер или ресторантьор...

Ако сте природозащитник или просто обичате българската природа...

Ако сте неправителствена организация...

Ако търсите медийно сътрудничество...

Ако правите филми за България...

Или желаете да правите филми за България...

Ако искате те да са част от програмата на Телевизия Туризъм...

 

Можете да се свържете директно с екипа на Телевизия Туризъм по следния начин:

0 88 8087476    или набирайки директно

0 88 TOURISM             или

0 TV TOURISM 

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg 

 

Мотото на Телевизия Туризъм е ВИЖ БЪЛГАРИЯ!

Телевизия Туризъм е предназначена за хора, които казват за себе си следното:

„Искам да живея интересно... Обичам да пътувам... 

Искам да откривам нови за мен неща... Обичам България.”

Телевизия Туризъм е телевизия за България!