6 юли, петък, 18.00 – 21.00 ч.

Изложба-базар на композиции, пластики и картини от естествени цветя ще покаже на 6 юли (петък), от 18.00  до 21.00 ч. арт-къща „Куклите” (ул. „Цар Самуил” 34). Автор на фантазиите от цветя е аранжорката Светла Костадинова, която има зад гърба си 17 години опит в тази област. Била е аранжор във водещите бутици за цветя в София „Феите” и „Цветна магия”.

Любителите на това изкуство ще видят книги, картини, чанти, пеперуди, лодки, кукли и други интересни композиции, изработени от живи цветя. „Искам да покажа как с нещо малко можем да кажем много, казва Светла Костадинова. В моите тематични композиции няма ограничения в използването на материали – ползвам от хартия и панделка до всевъзможни предмети от бита. Идеята ми е да се получи „две в едно” - подарък плюс букет, поднесени по оригинален начин.”

Мотото на изложбата е „Силата на преходните неща''. Авторката го е избрала, защото работата й с цветя я е научила да се радва на мига без да се привързва към нещата, които прави. Пластиките от цветя, както и карвинга, са нетрайни изкуства, но пък носят и на авторите си, и на ценителите много настроение и вдъхновение.  А за истинския творец най-голямото удоволетворение е да види радостта в очите на другите.