Стара планина – най-дългата планинска верига у нас. Целогодишно тя привлича по склоновете и красивото си било десетки хиляди туристи планинари. В техните редици се е влял и нашият редовен зрител Юрий Стоянов, който ни изпрати серия снимки от свое туристическо приключение по билото на централната част на планината.

На Стара планина или Балкана, е кръстен целият Балкански полоуостров. Не случайно – ридовете й преминават от запад на изток през цяла Бълария, като разделят страната на две части – северна и южна. И въпреки името си, това всъщност е най-младообразуваната българска планина. За улеснение на туристите администраците на двата природни парка по централното било – „Българка” и „Централен Балкан” са обособили десетки турисически пътеки. Те свързват повече от 40 хижи. Маршрутите са изключително разнообразни, а някои от тях – впечатляващи и представляващи истинско предизвикателство.

 „Фотографията ми е и хоби, и професия.” Това казва в едно от писмата си до tvt@see.bg Юрий Стоянов.  „Обичам когато отида някъде в страната и когато видя нещо интересно, веднага да го запечатам, защото после  няма да е същото или да си е там и следващия път, ако ми се удаде отново повод да го посетя. Запленяват ме всички места, но с думи не мога да ви опиша всичко, трябва да видите снимките.”

 „Всеки път когато, тръгна на да пътувам и потеглям към някоя историческа или географска местност, не мога да изляза без да съм си взел фотоапарата.  Любимите ми места са много - няма да ми стигне мястото да изредя всички - цяла България”, категоричен е още авторът на тези снимки.

Все повече зрители на Телевизия Туризъм, верни почитатели на www.see.bg и наши пирятели във Facebook изпращат свои снимки за популярната ни и явно обичана рубрика „Вашите снимки”. Тя представя в кратки клипчета и галерии уловените мигове от Вашите пътуваня из България и посещения на любопитни и интересни туристически обекти.

Ако пътувате из България и сте направили много снимки... Или имате свои видеоклипчета, а защо не и филми... Изпратете най-интересните от тях на нашия имейл tvt@see.bg или пък се свържете с нас. Най-добрите от тях ще бъдат излъчени в програмата на Телевизия Туризъм и ще бъдат публикувани в www.see.bg.

Направете като Юрий Стоянов и споделете красотата с другите, намерете нови приятели, зарадвайте ги с гледки от България!

Следете за новите конкурси, игри и всички интересни инициативи на Телевизия Туризъм и www.see.bg.

 

Можете да се свържете директно с екипа на Телевизия Туризъм по следния начин:

0 88 8087476    или набирайки директно

0 88 TOURISM             или

0 TV TOURISM 

Можете и да ни пишете на адрес:

tvt@see.bg