на 1 юни, петък, само по TVT от 09:00, 10:00 и 11:00 ч. с повторение същия ден от 17:00, 18:00 и 19:00 ч.

TVT извънредно ще излъчи концертът „Зорница в страната на чудесата” навръх 1 юни. Той е заснет по повод 20-годишнината на популярния детски състав, както и за Международния ден на детето. По този начин за първи път в празничната програма на телевизията се обръща внимание на най-малките зрители.

Концертът ще бъд излъчен последователно в три части от по 30 минути. В часовете на излъчване на концерта от програмата отпадат предварително обявените образователни туристически филми. Блокът „Туризъм инфо”, който телевизията излъчва между филмовата програма остава непроменен.

Детска вокална група „Зорница“ е създадена през 1991 година от Галина Иванова. Тя е автор на песните, които изпълняват децата – написани специално за тях. Популярни и обичани те са издадени в 4 музикални албума от поредицата „Зиг Заг“ и юбилеен двоен албум „Зорница в страната на чудесата“. Стотици индивидуални и групови награди от Национални и Международни фестивали и конкурси, клипове, концерти и многобройни изяви пред публика са съществена част от биографията на „зорничките“. В собствените си телевизионни предавания „Зиг заг“ и „Невероятните хлапета“ децата на Център „Зорница“ демонстрират своите качества и умения и на малкия екран. От 2010 година „Зорница“ прераства в Център за изкуство и разкри свой клон в Шумен, чиито организатор и музикален педагог е Галина Георгиева. През годините за „Зорница“ са работили Даниела Димитрова и Яна Жечева като организатори и Боряна Дочева като музикален педагог на подготвителна група.