Ваканционно селище „Албена“ се включи в туристическото изложение Ferien. Проявата е най-големият специализиран форум в Австрия, събиращ в столицата Виена хотелиери, туристически агенции и туроператори, много национални и регионални дестинации от цял свят. 

Албена представи пред австрийската публика възможностите за семеен туризъм през активния летен сезон, целогодишните SPA & Wellness програми в балнеологичния център и 5-звездния Flamingo Grand Hotel & SPA, спортната инфраструктура, привличаща футболни, тенис и голф групи. Акцент беше поставен и върху устойчивото развитие на комплекса, инвестициите в мощности за производство на възобновяема енергия, стопанствата за отглеждане на собствени плодове, зеленчуци, Black Angus телешко месо, мед и напитки като натурални сокове, бяло вино и черешова ракия. Предвид спецификите на австрийската аудитория, детайлна информация беше представена и за културно-историческото богатство на регион Северно Черноморие с варненското най-старо обработено златно съкровище, праисторическата селищна могила край Дуранкулак, Аладжа манастир и много други. По традиция, всеки ден един от посетителите на изложението печели награда, като една от тях беше осигурена от Албена - седмична почивка за двама.

Освен от крайни клиенти, изложението посетиха и много местни туроператори и туристически агенции, които оцениха високо туристическия продукт на Албена. Участието на ваканционното селище се организира съвместно с австрийската ПР и рекламна агенция PrimCom, с която комплексът има дългосрочно стратегическо партньорство, както и с местната туристическа агенция Intervega Reisen. Пазар Австрия е сред основните за българското ваканционно селище и показва отлични перспективи за растеж.