Ексклузивно  приложение  за  смартфони  с  операционна  система Windows Phone 8 пуснаха Nokia и GoPro, производителят на най-универсалната екшън камера в света.

В партньорство с GoPro, Nokia разработи уникално приложение за смартфони с операционна система Windows Phone 8. То позволява да контролирате камера от типа GoPro HERO3 и HERO2 от  разстояние чрез смартфон. Досега подобно приложение беше налично само за iPhone и за устройствата с Android.

GoPro и Nokia се обединиха в усилията да осигурят на потребителите още по-лесен и интуитивен начин за използване на техните камери. Новото при приложението за смартфоните   Nokia   Lumia   Windows   Phone  8   е   опцията   PIP   (picture-in-picture).  Тя позволява да виждате кадъра от камерата на телефона си върху кадъра от GoPro и да правите снимки, които се записват в галерията на телефонната камера.

Приложението показва в реално време какво заснема камерата, за да можете да коригирате кадъра на момента. То дава на потребителя пълен достъп и контрол върху настройките на камерата от разстояние, благодарение на Wi-Fi връзката.

GoPro приложението е съвместимо с камери HERO3 White, Silver и Black Edition, както и с камери  HERO2  с  допълнително  устройство  Wi-Fi  BacPac  за  безжична  връзка. Устройствата, на които можете да свалите и използвате приложението, са Nokia Lumia

920,  Nokia Lumia 820, HTC 8X и други Windows Phone 8 устройства, които имат поне 1GB RAM.

Камерите и Wi-Fi BacPac за HERO2 изискват актуализация на софтуера преди да използвате приложението GoPro. За безплатна такава, посетете gopro.com/update. Самото приложение можете да изтеглите от  Windows Phone 8 Store.

Поколението GoPro HERO3 даде нов поглед върху качеството и удобството при използване на най-универсалната екшън камера на света. Сега всеки може да заснеме професионално видео за приключенията си на открито.