Кемпински Хотел Гранд Арена Банско започва годината с ново отличие. Хотелът бе класиран на първо място в категорията TOP 10 Five-Star Mountain Hotels in Bulgaria на индекса TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022. Целта на индекса TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022 е да бъдат отличени хотелите, постигнали и запазили през годината най-високо ниво на обслужване и удовлетвореност на гостите си. Отличието се присъжда след анализ на представянето на хотела в над 200 международни платформи и онлайн туристически агенции като Booking.com, Google, Holiday Check, TripAdvisor и др. За изчисляване на класацията са взети под внимание оценките на гостите на над 1500 български хотела с повече от 20 стаи и класификация от три и повече звезди. Тези оценки са предоставени от TrustYou, международен лидер в управлението на онлайн репутация и изключителен партньор за данни на класацията. Елементите на алгоритъма за класиране включват класификация на хотела, тип хотел – градски, спа, морски, планински и развлекателен, брой коментари и др. TOP 100 Best Hotels in Bulgaria е инициатива на организиаторите на Хотелския форум. 

Първата церемония по награждаването на класацията ТОП 100 на най-добрите хотели в България се състоя на 19 януари в Централния военен клуб София. Виолета Милушева, Директор продажби и маркетинг присъства на събитието и имаше честта да приеме лично почетната грамота от името на хотела. „За мен е огромно удоволствие да бъда част от това вълнуващо събитие”, коментира тя. „Това е изключително ценна награда за нас, тъй като е присъдена въз основа на оценката на нашите гости от цял свят, за което искрено им благодарим. Тя отразява доверието им към нас и  засвидетелства старанието на целия екип да предоставя неповторимо петзвездно изживяване съгласно международните луксозни стандарти на обслужване на Кемпински.“ 

Веднага след церемонията на същото място се проведе и първият Бал на хотелиерите в България, където присъстваха мениджъри и собственици на най-добрите хотели в страната.

*****

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

 

За „Кемпински”:

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 80 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и в момента има повече от 25 проекта в процес на разработка по целия свят. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.