Sabre прави света по-достъпен, а организацията на пътувания –по-лесна. Всяка секунда 24 часа в денонощието технологията обработва  повече от 45 000 транзакции за пътувания на над 8000 сървъра.

София, 15 май 2013 г. Sabre Holdings® е глобална технологична компания, обслужваща най-голямата световна индустрия – туризма и пътуванията. Sabre предлага софтуер на авиокомпании, туристически агенции, корпорации, хотелски вериги, автомобили под наем, железопътен транспорт, круизни линии и туроператорски фирми, чрез четири бизнес направления: Sabre Airline Solutions®, Sabre Hospitality Solutions®, Sabre Travel Network® and Travelocity®  (включително Lastminute.com и Zuji).

Иновативната технология на Sabre се използва от над един милиард души по целия свят, за да планират, резервират и достигнат до крайната точка на пътуването си навреме и на добра цена. Sabre работи зад кулисите денонощно, за да направи света по-достъпен.

Базирана в Саутлейк, Тексас /САЩ/, Sabre има около 10 000 служители в 60 страни по целия свят. Грижата за клиентите се осъществява от няколко големи центрове в САЩ, Аржентина, Индия, Филипините, Полша и Уругвай. Sabre е носител на множество престижни награди: най-добър работодател и топ компания в Аржентина, Бразилия, Индия, Мексико, Перу, Полша и САЩ. Sabre е частна собственост на Texas Pacific Group (TPG) и Silver Lake Partners (SLP).

Технологията на Sabre

подкрепя и обслужва индустрията 24 часа в денонощието,  обработва  повече от 45 000 транзакции за пътувания всяка секунда на повече от 8000 сървъра. Sabre е сред двигателите на модерната туристическа индустрия. Пионер е на онлайн агенциите, създател е на корпоративни инструменти за резервации, за управление на приходите,  на уеб и мобилни апликации. Всяка година компанията инвестира стотици милиони долари в научни изследвания и развитие.

Sabre Travel Network®

предоставя технологии за туристическата индустрия.Тя оперира на най-големия световен пазар – туристическия, където свързва потребители и доставчици за туризъм чрез своята глобална дистрибуционна система (GDS). Иновативната технология свързва 370 000 туристически агенции с над 400 авиокомпании, 100 000 хотели, 27 компании за коли под наем, повече от 50 железопътни и 14 круизни линии и други доставчици на продукти за пътувания. Закупените туристически услуги чрез този канал годишно са за повече от $ 100 милиарда.

За повече информация, моля посетете: www.sabretravelnetwork.com.

Sabre Airline Solutions®

осигурява технологични решения за авиационната индустрия. Оперира с най-големия софтуер (SaaS) за резервации и операции, използван от близо 400 авиокомпании и над 100 летища по света. Повече от 500 милиона пътници пътуват всяка година, ползвайки технологията на Sabre.

За повече информация, моля посетете: www.sabreairlinesolutions.com

Sabre Hospitality Solutions®

осигурява софтуер за резервации и управление на хотели, маркетинг и дистрибуция, интернет и онлайн решения, които се ползват от над 18 000 хотела по целия свят. Тази технология генерира повече от $ 5.85 милиарда годишни приходи за своите клиенти.

За повече информация, моля посетете: www.sabrehospitality.com

GetThere®

е запазена марка на Sabre Travel Network®. Нейните иновативни онлайн и мобилни инструменти за резервации са на разположение на 15 езика в над 85 страни ​​и се използват от хиляди компании, включително повечето корпорации от Fortune 200. Всяка година милиони бизнес пътници използват GetThere да поръчат и управляват своите бизнес пътувания и срещи. GetThere е най-големият световен онлайн корпоративен доставчик на пътувания, „отговорен” за 9,5 милиарда щ.д., харчени годишно за бизнес пътувания.

За повече информация, моля посетете: www.getthere.com.

В България

Sabre навлезе в началото на тази година. В края на януари започна обучението на травел-агентите на първите двама клиенти. Това са две от най-големите туристически агенции, заемащи сериозни позиции на пазара в България. Те са пилотните агенции, които проправят пътя за развитието и усъвършенстването на предлаганите продукти на Sabre, в съответствие с локалните изисквания.