Новината бе съобщена на специално събитие, организирано от Сейшелския туристически борд и с участието на г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма

 

Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари. Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор 7South, българските им партньори – Planet Travel Center и Luxutour, както и с активната подкрепа на Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България. Датите за директните полети до Сейшели за 2023 г. са: 20.01.2023 – 28.01.2023, 25.02.2023 – 05.03.2023 и 18.03.2023 – 26.03.2023 г.

 

Новината бе съобщена по време на официално събитие в София, организирано от Сейшелския туристически борд. На него взеха участие г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, представители на Туристическия борд на Сейшели – г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“, и г-жа Лена Хоаро, маркетинг директор за Русия, ОНД и Източна Европа, както и г-н Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines, г-н Петър Стоянов, генерален директор на Luxutour, и г-жа Дарина Стефанова, генерален директор на Planet Travel Center. 

 

„Сейшели несъмнено е един от нашите партньори в туризма, с който искаме да развием отношенията си и да задълбочим възможностите за ползотворно сътрудничество и в бъдеще. Сейшели е предпочитана дестинация за туризъм от висок клас и е ярък пример за стойностен туристически продукт, който едни от най-добрите български туроператори развиват и утвърждават. Вярвам, че вече са поставени прекрасни основи на нашето сътрудничество, защото много българи познават дестинацията с най-добрите ѝ предимства. Убедена съм, че усилията на г-н Максим Бехар, като почетен генерален консул на Сейшели в България, за развитие на нашите двустранни отношения ще донесат прекрасни резултати и в бъдеще“, сподели г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма.

 

„Щастливи сме, че България стана един от ключовите туристически пазари за Сейшелските острови. Потокът от български туристи продължава да се увеличава както заради красивата природа, така и заради разнообразните водни атракции и автентична култура. Вярваме, че екзотичната дестинация може да предложи незабравими преживявания за всеки, а директните полети значително ще улеснят пътуването им до там, сподели г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“ на Туристическия борд на Р Сейшели.

 

„За нас е много важно да бъдем част от добрите двустранните отношения на двете страни и туризма и да помогнем за по-нататъшното развитие на туристическия сектор. Целта ни е до 2024 година да летим от България до Сейшелските острови ежедневно“, сподели г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines.

 

Сейшелският туристически борд организира и специална сейшелска вечеря на 22 ноември в София за туроператори и партньори. На събитието се включи и г-жа Анна Бътлър Пайет, управляващ директор на 7°South, която разкри повече за красивите кътчета на Сейшелските острови и възможностите за туризъм през 2023 година.

 

Директните полети се радват на все по-голям интерес от българите, а Сейшелските острови се превърнаха в една от най-популярните топли и слънчеви дестинации за отдих в България и Европа. Първите два директни полета излетяха с пълен капацитет, а пътниците бяха посрещнати тържествено с подаръци и музика още на международното летище в столицата Виктория.

 

Дати на директните полети до Сейшели за 2023 г.:

  • 01.2023 – 28.01.2023
  • 02.2023 – 05.03.2023
  • 03.2023 – 26.03.2023

 

Повече информация за полетите:

  • София 01:00 ч. – Махe 12:00 ч. (с технически стоп в Джибути)
  • Махе 15:00 ч. – София 22:25 ч. (с технически стоп в Джибути)

 

 

За повече информация или въпроси, моля, свържете се с

Генералното почетно консулство на Република Сейшели в София

по имейл на consul@seychelles.bg или на телефон +359 888 50 31 13.

***

Описание на снимките:
Снимки 1: Г-жа Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма

Снимки 2: Г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines

Снимки 3 (от ляво надявсно): Г-н Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines,

г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“ на Туристическия борд на Сейшели,

г-н Максим Бехар, Почетен генерален консул на Сейшели в България,

г-жа Лена Хоаро, маркетинг директор за Русия, ОНД и Източна Европа на Туристическия борд на Сейшели,

г-н Петър Стоянов, генерален директор на Luxutour

Снимки 4: Г-жа Анна Бътлър Пайет, управляващ директор на 7°South, г-н Максим Бехар, Почетен генерален консул на Сейшели в България,

и представители на Туристическия борд на Сейшели - г-жа Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“

и г-жа Лена Хоаро, маркетинг директор за Русия, ОНД и Източна Европа

Снимки 5: Екипът на М3 Communications Group, Inc. и Сейшелския туристически борд