Стотици торти, пайове и други десерти приготвят сладкарите в Албена за участниците и гостите на престижния Световeн Volvo мач плей шампионат 2013, който се провежда на топ игрището „Тракийски скали” край Каварна. В приготовлението на вкусотиите се включиха шестима сладкари, ръководени от Вяра Торозова – главен сладкар в петзвездния хотел „Фламинго Гранд”. За голф комплекса ще отпътуват 620 ягодови торти,  470 шоколадови торти, 490 ябълкови пая, 120 пая с госки плодове, 1160 броя профитероли, 200 крем карамела, 690 крем брюле, 120 торти Сахер, 71 кг баклара, близо 30 кг баници със сирене и със спанак, 400 мъфина, 250 бр. плодови тарталети и др. вкусотии, съобщи главният готвач на „Фламинго Гранд” Димитър Димитров.

В горещите майски дни гостите и участниците в престижния турнир по голф, който ще бъде наблюдаван от милиони зрители по над 200 медии от цял свят, ще се освежават със 100-процентов ябълков сок, който е производство на Албена. Напитката е избрана за официален сок на турнира.

 

***************************************************************************************************

От 15 до 17 май Албена ще домакинства на Спартакиадата на транспортните работници. В спортната проява ще се включат близо 200 участници от цялата страна. Те ще спорят за отличията в следните видове спорт: мини футбол, тенис, петанк, шахмат, плажен волейбол, теглене на въже, лека атлетика, бадминтон, плуване, тенис на маса.

В същото време се разбра, че от 9 до 15 юни във ваканционно селище „Албена” ще се състои квалификационният турнир в предварителна група 1 от XX Европейско първенство по футбол за железничари. Ще участват отборите на Азербайджан, България, Дания, Казахстан и Словакия, а страната ни ще бъде представена от ФК Локомотив (Мездра).