Приключения в над 20 спорта на открито заснеха феновете на GoPro за видео конкурс, организиран от вносителя на марката у нас. 73 клипа се конкурираха за общ награден фонд от над 2000 лв., включително две камери от най-новото поколение HD Hero3 Black Edition.
Планинско колоездене, масово скачане с парашут, сърф, ски, сноуборд, ориентиране, паркур, скокове във водопад, каяк, моторни спортове, гмуркане, слаклайн и катерене са само някои от предизвикателствата, които феновете на GoPro са избрали за изявите си като автори и участници във видео клипове. Удивителните кадри накараха журито на „Щура есен с GoPro” да се затрудни в избора на най-атрактивното видео и да даде две поощрителни награди. Оспорваната конкуренция имаше над 15 000 души публика онлайн.
Двама от участниците спечелиха универсални камери от най-ново поколение - GoPro HD Hero3 Black Edition, които са с параметри, достатъчни за заснемане на кинофилми.
Клипът на Георги Палазов „Моето лято 2012” стана най-харесваният от публиката, а видеото на Мартин Антонов - „Очи в очи с планината” беше фаворитът, избран от журито. Поощрителни награди получиха Христо Чилов – Чилката за видеото „Belica Waterfall” и Иван Иванов за „Weekend Riding With Friends”
Моделът Black Edition е професионалистът в семейството на камерите GoPro Hero3 и е най-малката камера за картина с резолюция 4K в света. С 12-мегапикселова картина, стъклена леща, възможност за 60 кадъра в секунда при 1080p full HD и вградена wi-fi връзка - Hero3 Black е камерата, която всички ценители на екшън видеото чакаха. Поколението GoPro Hero3 дава нов поглед върху качеството и удобството при използване на най-универсалната екшън камера на света. С нея всеки може да заснеме професионално видео за приключенията си на открито.
Всички клипове от конкурса можете да разгледате в приложението „Щура есен с GoPro”