Отборът на Чехия стана победител на първото по рода си световно първенство по фойерверки, което се организира в България. То се проведе от 17 до 19 май 2013 г. в Панагюрище. Негов организатор бе най-додбрият пиротехник у нас Иван Иванов, подкрепен от местната община и бизнес.

До последно се смяташе, че фаворит е отборът на Тайланд, който с пукотевиците си и огненото шоу в небето на бунтовния град взе акъла на панагюрци и зрителите, дошли специално за целта. Но в последното шоу чехите надминаха всички очаквания, особено с финала на своята заря. Именно него можете да видите в прикаченото видео. Така Чехия спечели с максимален брой възможни точки Световното по фойерверки в Панагюрище, което мина под мотото "Огън цвят и фантазия".

По време на оригиналното събитие осен огнени ферии от илюминации, бяха организирани поредица рокконцерти на местни и гостуващи групи, които подгряваха необикновената атмосфера в средногорския град.

Екип на Телевизия Туризъм (TVT) бе и през трите дни на проявата в Панагюрище, за да създаде кратък документален филм.  Идеята е на продуцента на телевизията Георги Крумов. Във филма ще бъдат включени кадри с илюминациите над града в трите дни на първенството и кратки интервюта с някои от участниците в него, както и със самия Иван Иванов.

С едното медията засне отново част от музейните обекти в града, за да обнови своята програма с актуални кадри от града.

До момента Телевизия Туризъм е заснела и излъчила четири документални филма за Панагюрище и общината, както и два информационни клипа, посветени на Историческия музей в града и местността Оборище, на които автор и сценарист е главният редактор на медията Стоян Радулов, родом също от Панагюрище.

Снимки  и видео Георги Михайлов за Телевизия Туризъм